Cuba

0,00 RON

Ce vizităm în Cuba ?

Dintre obiectivele pe care le-am vizitat personal, vă recomandăm:

- Havana bineînțeles cu orașul vechi, Hotelul National, Capitoliul, Bodeguita del Medio
- Varadero cu plajele sale paradisiace si locațiile de scuba-diving
- Cabaretul Tropicana pentru un spectacol de excepție 

 



Details

Cum ajungem în Cuba ?

Cu Air France via Paris este ruta cea mai obișnuită dar există și multe zboruri charter din Europa de Vest (în principal Germania și Marea Britanie).

 

Formalități și vize

Aveți nevoie de viza pentru a călători în Cuba, dar aceasta se obține ușor de la ambasada Cubaneză din București. Spre deosebire de alte vize, cea cubaneză nu se aplică pe pașaport ci este o foaie volantă. Scopul este acela de a nu crea turiștilor neplăceri la o eventuală călătorie viitoare în SUA. În trecut, americanii obișnuiau să le facă neplăceri celor care aveau vize sau ștampile Cubaneze în pașaport. Aveți grijă să păstrați 15 Euro de persoană în numerar pentru a plăti taxa de ieșire din țară la sfârșitul sejurului.

 

Cazarea

Variantele de cazare sunt variate, de la gospodării particulare până la hoteluri "all inclussive" de 4 si 5 stele. Rezervați printr-o agenție de turism sau printr-un site canadian, hotelurile cubaneze nu sunt încă disponibile pe site-urile de booking americane, din cauza embargo-ului.

 

Electricitatea

Cuba folosește două tipuri de prize: de tip European și American așa că depinde de noroc. În hotelurile internaționale veți găsi probabil ambele tipuri de prize deci nu veți avea nevoie de un adaptor. Dar dacă intenționați să călătoriți prin țară, este posibil să aveți nevoie de un adaptor de priză American.

 

Fusul Orar

Cuba este la 7h după ora României. Pentru a calcula ora în Cuba scădeți 7 ore din ora României.

 

Mâncarea

Mâncarea este foarte bună și abundentă în resorturile all inclussive (pe unde au fost colegii noștri) și veți găsi atât bucătărie internațională cât și specialități caribiene împreună cu mult foarte mult sea food proaspăt. Lobster-ul este la el acasă în Cuba :)

 

Băuturi alcoolice

Băutura națională este rom-ul bineînțeles dar orice barman cubanez este specialist într-o gamă mare de cocktail-uri locale precum Mojito, Pina Colada, Sunset și bineînțeles Cuba Libre ! Berea locală este "Bucanero".

 

Bani și Prețuri 

În Cuba circula 2 monede diferite și numai una (Cuban Convertible Pesos - CUC) este accesibilă turiștilor străini. Celaltă monedă (Cuban Pesos - CUP) este numai pentru cubanezi și servește în principal la achiziționarea unor produse alimentare de bază, subvenționate de stat. Cursul de schimb este de 1 Euro = 1,05 CUC. Aduceți Euro în Cuba și evitați cu orice preț dolarii americani care sunt taxați cu un comision usturător (cca. 12%) la orice schimb valutar.

Nu prea aveți ce cumpăra în Cuba în afară de obiecte de artizanat și produsele naționale: trabucuri (Cohiba / Romeo Y Julieta / Montecristo) sunt cele mai cunoscute brand-uri) și rom-ul Havana. Atenție, se face multă contrabandă cu trabucuri iar multe dintre ele sunt contrafăcute. La ieșirea din țară, numărul de trabucuri ce poate fi exportat legal este limitat (verificați limita înainte să cumpărați) iar trabucurile dvs. ar trebui să fie marcate cu un timbru oficial.

 

“Tips” pt. servicii de calitate

Salariul mediu în Cuba este 18 Euro / lună iar oamenii trăiesc în sărăcie. Fiți generoși cu cei care vă servesc bine, orice "contribuție" din partea voastră va fi foarte apreciată.